TEGELS LOCCUFIER

Tegels Loccufier heeft met zijn jarenlange ervaring een klantvriendelijke service uitgebouwd ter ondersteuning van het dealernet en de eindverbruiker. Het familiaal karakter van de onderneming garandeert hierbij flexibiliteit en een persoonlijke opvolging. Advies naar de consument staat hierbij centraal.

CONTACT INFO
  • Adres: Eeklostraat 43
    9971 LEMBEKE (BELGIË)
  • Tel: +32 9 373 64 56
  • Email: info@tegelsloccufier.be

De start van iets nieuws!

Beste klanten,

 

We zijn elke dag bezig om onze klanten de beste service en kwaliteit te bieden en we willen ervoor zorgen dat we dit in de toekomst kunnen blijven doen. Daarom hebben we besloten om onze showroom volledig te vernieuwen en we kunnen niet wachten om het resultaat aan u te laten zien!

 

We willen u informeren dat onze showroom gesloten zal zijn vanaf zaterdag 25/11 vanwege de werkzaamheden. Maar het goede nieuws is dat we nog steeds klanten kunnen ontvangen in onze showroom, als u een afspraak maakt. Er is niets veranderd in de kwaliteit van ons werk en we blijven beschikbaar voor u.

 

Onze renovatie werken zullen doorgaan tot begin 2024, waarin we onze showroom zullen heropenen met een gloednieuw design en een geheel nieuwe uitstraling. Dank u voor uw begrip en uw voortdurende steun.

 

Als u vragen heeft of als u een afspraak wilt maken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via 09 373 64 56 of info@tegelsloccufier.be

 

Wij verheugen ons erop u binnenkort te verwelkomen in onze vernieuwde showroom!

 

Met vriendelijke groet,

 

Team Loccufier


datum: 24-11-2023 | auteur: Tegels Loccufier


Introducing Poetry Stone

Introducing Poetry Stone

Stel je voor dat je je interieur kunt verfraaien met een vleugje poëzie. Met de Poetry Stone collectie van ABK, een toonaangevende Italiaanse tegelfabrikant, is dit mogelijk. Deze nieuwe collectie heeft de kracht om ruimtes tot leven te brengen met zijn betoverende ontwerpen en hoogwaardige materialen. Laten we duiken in de wereld van Poetry Stone en ontdekken hoe deze tegels je interieur kunnen transformeren naar pure poëzie.

Ontwerp en esthetiek:

De Poetry Stone collectie is een samensmelting van tijdloos design en hedendaagse esthetiek. Elk stuk is met zorg ontworpen om een verfijnde en elegante uitstraling te creëren. De tegels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en texturen, waardoor er eindeloze mogelijkheden zijn om je persoonlijke stijl te uiten. Of je nu kiest voor een subtiel marmeren motief of een gedurfd geometrisch patroon, Poetry Stone heeft voor elk interieur een passende tegel.

Kwaliteit en duurzaamheid:

ABK staat bekend om zijn hoogwaardige materialen, en de Poetry Stone collectie is daar geen uitzondering op. De tegels van ABK worden vervaardigd met behulp van geavanceerde technologieën, waardoor ze duurzaam, krasbestendig en gemakkelijk te onderhouden zijn. Dankzij deze kwaliteit kunnen de Poetry Stone tegels jarenlang meegaan en blijven ze hun schoonheid behouden, zelfs in drukbezochte ruimtes.

Toepassingen en veelzijdigheid:

De Poetry Stone collectie biedt diverse mogelijkheden voor gebruik in verschillende ruimtes. Of je nu je badkamer wilt renoveren, je keuken een modern tintje wilt geven, of een artistieke touch aan je woonkamer wilt toevoegen, Poetry Stone is geschikt voor elke ruimte. Bovendien kunnen de tegels zowel op vloeren als wanden worden gebruikt, waardoor er een harmonieuze en samenhangende uitstraling ontstaat in je interieur.

Met Poetry Stone brengt ABK een collectie op de markt die het vermogen heeft om je interieur te transformeren naar een waar kunstwerk. De combinatie van tijdloos design, hoogwaardige materialen en veelzijdigheid maakt deze tegels geschikt voor iedereen die op zoek is naar schoonheid en functionaliteit in hun interieur. Ervaar de magische kracht van Poetry Stone en laat je betoveren door de poëzie van tegels.

Wil je meer weten over de Poetry Stone collectie van ABK of ben je geïnteresseerd in het integreren van deze tegels in jouw interieur? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en advies. Ons team staat klaar om je te helpen bij het realiseren van je droominterieur met Poetry Stone.

Tegels Loccufier


datum: 22-09-2023 | auteur: Tegels Loccufier


T E R R A Z Z O ( terug van nooit weggeweest )

Ontdek de volledige collectie in onze toonzaal te Lembeke.


datum: 25-04-2019 | auteur: Tegels Loccufier


TOP 5 AANDACHTSPUNTEN BIJ HET TEGELZETTEN

1. De beoordeling van de ondergrond

Indien de vlakheid van de ondergrond en zijn oppervlaktecohesie onvoldoende blijken, dient men voor de aanvang van de tegelwerken bijkomende werken uit te voeren zoals het egaliseren of impregneren van de ondergrond. In het geval van cementgebonden dekvloeren vormt ook de ouderdom een aandachtspunt en moet men er zich van vergewissen dat de krimp grotendeels ten einde is. Bij een anhydrietgebonden ondergrond dient het restvochtgehalte onder een zekere drempelwaarde te zijn gezakt, alvorens hij betegeld mag worden. Indien te snel betegeld wordt, kunnen er scheuren en onthechtingen optreden ( zie WTCB-Dossiers 2008/4.2 )

2. De keuze van het juiste type tegellijm

Dit is afhankelijk van de tegelsoort, de ondrgrond en de beoogde belastingen. Zo bestaan er talrijke soorten tegellijmen met bevoorbeeld een snelle verharding voor grootformaattegels, vervormbare tegellijmen voor vloerwerken die onderhevig zijn aan grote temperatuurschommelingen, tegellijmen met een verlengde open tijd voor tegelwerken die uitgevoerd worden bij hoge omgevingstemperaturen of tegellijmen die geschikt zijn voor anhydrietgebonden ondergronden.

3. Het respecteren van de aanbevelingen van de fabrikant

Bij het aanmaken van de tegellijm is het zeer belangrijk om de juiste hoeveelheid aanmaakvloeistof te gebruiken ( doorgaans water ) en de maturatietijd en de open tijd te respecteren ( zie WTCB-Dossiers 2007/2.3 voor de CE-makering van tegellijmen en WTCB-Dossiers 2011/2.12 voor het loskomen van vloertegels )

4. Het streven naar een goed contactoppervlak tussen de lijm en de ondergrond

Hiertoe dient men een aangepaste lijm en geschikte lijmkammen te gebruiken en, indien nodig, een dubbele verlijming toe te passen. Luchtinsluitingen zijn te vermijden aangezien ze een holle klank en onthechtingen kunnen veroorzaken. Een holle klank alleen is echter geen afdoende reden om een betegeling af te keuren, tenzij er ook tegels loskomen of voegen degraderen.

5. Het gebruik van kwaliteitsvolle materialen

Deze dienen te voldoen aan de eisen uit de Europese normen en beschikken - in de mate van het mogelijke - over een technische goedkeuring. Minderwaardige materialen zullen sneller degraderen en duurzaam resultaat onmogelijk maken. Aan de hand van de technische steekkaart krijgt de tegelzetter een idee van de basiseigenschappen van de te gebruiken materialen. Indien het milieu-aspect meespeelt bij de keuze van de materialen, kan men kiezen voor materialen met specifieke type I-labels zoals het Europese Ecolabel ( www.ecolabel.be ) of kan men zich baseren op milieuverklaringen van de fabrikante.

BRON: Polycaro feb 2019: "Zichtbare en onzichtbare kwaliteitsaspecten voor tegelzetters"


datum: 02-04-2019 | auteur: Tegels Loccufier